Vacante Santorini – insula construita pe ramasitele unui vulcan

195

Va propunem o vacanta mai speciala, aflata pe Marea Egee, pe insula Santorini in Grecia. Vulcanul cu acelasi nume a erupt de mai multe ori, astfel insula s-a format in jurul anului 197 i.Hr. Mai tarziu, au mai avut loc inca 8 eruptii vulcanice, ultima inregistrandu-se in anul 1950.

Motive sa vizitezi Santorini

Croaziera la Caldera

O plimbare cu un vapor traditional, prima oprire va fi pe Insula Nea Kameni, langa craterul vulcanului inca activ. Insula Nea Kameni s-a format tot in urma unei eruptii vulcanice in perioada 1550 – 1500 i. Hr. La fel si Caldera si Thirassia, unde va avea loc ultima oprire. Aici vei putea lua pranzul sau poti sa faci o baie. Excursia se incheie in satul Oia, unde vei putea face poze la minunatul apus de soare (printre cele mai spectaculoase din lume).

Sudul Insulei

O excursei in partea de sud a insulei, prima oprire fiind la Manastirea Prophet Elias in cel mai inalt punct al insulei. Vei vizita si cel mai traditional sat numit Megalohori, apoi Akrotiri, unde se afla un castel venetian si multe biserici. Apoi, se viziteaza un sat mai mare in centrul insulei, numit Emborio, iar apoi relaxare totala pe plaja Perivolos. La finalul excursiei se degusta vinuri si se admira privelistea superba asupra vulcanului.

Mai multe biserici decat case

Motivul principal pentruu care insula atrage turistii este faptul ca in aceasta regiune se gaseste legendara Atlantida. Aici se afla un sat-castel Pyrgos, celebru pentru s-au construit mai multe biserici, 75 la numar, decat case. De asemenea, Santorini este locul in care “sunt mai multe biserici decat case, mai mult vin decat apa, mai multi magari decat barbati”.

Oferte vacante Santorini, Grecia

booking.comBooking.com

lamonza.ro/

Citește și Mai multe de acelasi autor

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.